• Slider 1

Zakelijk accountancy

Advies, ondersteuning en uitvoering


We zetten de zakelijke dienstverlening van Bonnet en Partners voor u op een rij:

Administratie

Heeft u wel eens nagedacht waarom u een financiële administratie bijhoudt? Omdat het moet van de overheid? Zeker. De financiële administratie dient immers als basis voor de verschillende belastingaangiften én de jaarrekening. Maar daarnaast is de financiële administratie minstens zo belangrijk om u inzicht te verschaffen in het renderen van uw onderneming.

Verschillende mogelijkheden
Het spreekt vanzelf dat het opzetten en bijhouden van een financiële administratie zorgvuldig en deskundig dient te gebeuren. Bonnet en Partners ǀ Accountants en Adviseurs biedt u in dit traject verschillende mogelijkheden:
 • U laat uw financiële administratie volledig door ons verzorgen.
 • Wij ondersteunen uw medewerker die dit intern organiseert. Naar wens bij ons op kantoor of bij u op locatie.
 • Wij ondersteunen u bij de administratieverwerking via een online boekhoudapplicatie naar uw keuze (wij hebben geen voorkeur voor een pakket).
De voordelen van online boekhouden
Online boekhouden heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen en is een absolute aanrader. Ook wanneer wij de financiële administratie volledig voor u verzorgen. Een online boekhoudapplicatie bespaart u namelijk heel veel werk en biedt u 24/7 inzicht in uw cijfers.
 

Accountancy advies

Het zijn bekende uitdrukkingen: ‘kennis is macht’, ‘meten is weten’. Toegepast op uw onderneming betekent het min of meer dat het succes van morgen begint bij een goede analyse van uw zakelijke situatie vandaag. Van daaruit kunt u op realistische gronden gaan nadenken hoe u uw zakelijke toekomst vormgeeft. Bonnet en Partners ǀ Accountants en Adviseurs is u graag van dienst met het samenstellen van uw jaarrekeningen, tussentijdse rapportages, begrotingen én prognoses. En vervolgens denken we ook weer graag met u mee over de manier waarop u uw onderneming in de toekomst verder kunt ontwikkelen.

Belastingen

Belastingen doen altijd pijn. Ook al is het maar een klein beetje. Én ze zijn onontkoombaar. Daarom betrachten we bij Bonnet en Partners ǀ Accountants en Adviseurs de grootst mogelijke mate van zorgvuldigheid bij het opstellen van uw aangiften én het optimaal benutten van de fiscale mogelijkheden. Belasting betalen is wettelijk verplicht, teveel betalen absoluut niet!

Indien u ons toestemming geeft om het Service Bericht Aanslagen te ontvangen, kunnen wij uw aanslagen achteraf nog eens controleren. Bijvoorbeeld of ze in overeenstemming zijn met de ingediende aangiften.
U kunt bij ons terecht voor aangifte van alle mogelijke vormen van belasting: van omzetbelasting tot dividendbelasting, van inkomstenbelasting tot vennootschapsbelasting.
 

Loonadministratie

Als alles goed gaat, leveren uw medewerkers iedere werkdag hun toegevoegde waarde aan uw bedrijf en dat beloont u iedere maand netjes met een salaris. En om dat proces in goede banen te leiden, voert u een loonadministratie.
Nu vereist een goede loonadministratie veel specifieke kennis en kunde. Niet iets dat je er zomaar even bij doet. Toch gebeurt dat nog vaak en dat kan de onderneming – zeker op de lange termijn – geld kosten.

Bonnet en Partners ǀ Accountants en Adviseurs neemt u graag deze complexe taak uit handen, terwijl we u continu informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving en cao’s. Indien gewenst kunnen we u ook adviseren over arbeidscontracten, proforma berekeningen, loonkostenbegrotingen, personeelsverzekeringen, ziekmeldingen en de werving van nieuw personeel. Ook kunnen we u op de hoogte houden van verjaardagen en jubilea van medewerkers. En tot slot kunnen we u van dienst zijn bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen en de Arbodienst. Kortom, met inschakeling van Bonnet en Partners zijn de randvoorwaarden optimaal georganiseerd en kunt u zich volledig focussen op uw eigen business.

Financiële planning

‘Regeren is vooruitzien.’ Dat geldt niet alleen voor uw zakelijke uitdagingen, maar ook voor uw privéleven. Het is redelijk eenvoudig te bepalen hoe u er op dit moment voorstaat door alle cijfertjes bij elkaar op te tellen en af te trekken. Daar komt uiteraard ook enige vakmanschap bij kijken, maar het is toch vooral belangrijk dat het zorgvuldig wordt gedaan.

Bij het bepalen van een goede visie op de toekomst komt méér kijken. Waar wil u met uw leven naar toe? Een groter huis? Studerende kinderen? Stoppen met werken? Iedereen heeft zo zijn eigen wensen en eisen. Maar de toekomst herbergt ook een grote mate van onzekerheid. Denk aan zaken als tegenvallende bedrijfsresultaten, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid. Het kan u allemaal overkomen, maar niemand heeft een glazen bol.

Bonnet en Partners ǀ Accountants en Adviseurs ondersteunt u graag bij het opstellen van een financiële planning waarin behalve uw wensen en doelstellingen ook onverwachte gebeurtenissen zijn opgenomen.
Naast advisering en het opstellen van de financiële planning, zijn we u ook graag van dienst bij het uitvoeren en het bijstellen van uw planning. Alleen al door de voortdurend veranderende wet- en regelgeving, is het verstandig uw financiële planning periodiek te updaten.
 
 

Advies

Het bekende gezegde ‘een reis van 1000 kilometer begint bij de eerste stap’ geldt ook voor ons vak. Een goede accountancyaanpak begint met een zorgvuldig doordacht advies. En om u ook daarin goed te kunnen ondersteunen, beschikken wij over een uitgebreid netwerk van fiscalisten, notarissen, advocaten en pensioenadviseurs waarmee wij - indien nodig - samenwerken om u te bedienen met goed advies. We zetten onze adviseringsmogelijkheden voor u op een rij:
 • Bedrijfsadvisering
  Wij kunnen u van dienst zijn bij uiteenlopende financieel-administratieve vraagstukken alsook begeleiding bij financiële automatiseringsprojecten, financieringsaanvragen, haalbaarheidsonderzoeken, ontslagaanvragen, het opzetten van een interne administratieafdeling én een interne controle.

 • Belastingadvisering
  U kunt bij ons terecht voor al uw belastingaangiften én voor vraagstukken van fiscaal-juridische aard. Om u optimaal te laten profiteren van álle mogelijke voordelen die de fiscale wetgeving biedt, zijn we zeer grondig geïnformeerd over uw persoonlijke situatie, de up-to-date wetgeving op dit gebied en de laatste gerechtelijke uitspraken.
  In het geval van zeer gecompliceerde zaken, werken wij nauw samen met gespecialiseerde fiscalisten uit ons netwerk.

 • Startersbegeleiding
  Heeft u een idee voor een eigen onderneming of kunt u een bestaande onderneming overnemen? Wij bespreken het graag met u, bijvoorbeeld op financiële haalbaarheid. Tevens bieden wij u begeleiding bij het opstellen van een ondernemingsplan en kunnen wij u adviseren op fiscaal, financieel en juridisch vlak.

 • Bedrijfsoverdracht
  Een bedrijfsoverdracht werkt uiteraard twee kanten op en wij zijn er voor beide partijen. Met advisering en bemiddeling bij koop en verkoop, management buy-outs, waardebepalingen, financieringen en transacties.

Online boeken

Gratis en vrijblijvend een gesprek

Gratis en vrijblijvend een gesprek aanvragen voor ondernemers?
Klik hier!

Inloggen bij loket.nl

 
 
 

    

 

CONTACT

Mail ons: info-bp@konings-meeuwissen.nl

Bel ons: 0412-632905